maanantai 18. elokuuta 2014

Paviljonki on auki – tervetuloa!
Kuvat:
 Suvi-Tuuli Kankaanpää
Arvaatko, mistä löytyivät KoeHelsinki-alueen leveimmät hymyt perjantaina iltapäivällä, kun kello oli kolme ja ilmoille kajahteli maagisia rytmejä? Kyllä, paikka oli Roskalavapaviljonki, mutta pauke ei enää tullut heiluvista vasaroista.

Keväällä kerätyistä ovista, pakkauslavoista ja laudankappaleista oli nyt rakentunut seinät, ja Roskalavapaviljonki-hankkeen koordinaattori Leena Ankkuriniemi sai yli vuoden työn jälkeen julistaa Paviljongin avatuksi. Paikallaolijoille oli jaettu purkujätteistä sahatut rytmikapulat, ja niitä kalisteltiin toisiaan vasten Sibiri ”Bébé” Konatén afrikkalaisrytmien tahtiin, kun Pekka Järvilehto nosti salkoon Roskalavapaviljonki-lipun – johon oli juuri ommeltu viimeiset Allergialiiton lipusta leikatut koristeet. 


Samaan aikaan Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom kertoi Yle Uutisille, että: ”Vanhanaikainen taidekäsitys, jossa taide oli uskonto, taiteilija oli pappi ja yleisö oli seurakunta, ei kerta kaikkiaan päde enää. Tänä päivänä voima tulee alhaalta ylös, ja yleisö on keskiössä.” 


Paviljonki kylpi iltapäiväauringossa, kun lapset nipistelivät Sängynaluskansan Ylivilkku Virtasta takapuolesta ja yleisö nautti Uolevi's Bluesin rytmeistä lämmiteltyään ensin Erimoverin tyttöjen kanssa. Roina-akatemiassa sai kaikessa rauhassa maalata oman palansa kaupunkilaismosaiikkiin, ja eräs ohi kulkenut tyttö piirsi omalle kierrätyspuun palaselleen sydämen.


Tervetuloa 31.8 saakka – lue lisää teemapäivien ohjelmasta täältä!

1 kommentti: