PaviljonkitapahtumiaRoskalavapaviljonki-festivaali toteutetaan vapaaehtoisvoimin 15.–31.8.2014 osana Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmaa – siis festivaali festivaalin sisällä. Tekijöinä ovat kaupunkilaiset itse.

Roskalavapaviljonki on kaupunkifestivaali, joka toteutetaan vapaaehtoisvoimin 15.8.–31.8. osana Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmaa KoeHelsingissä, Kansalaistorilla. Roskalavapaviljongin ohjelma muodostuu erilaisten teemapäivien ympärille ja tapahtumat ovat ilmaisia, ikärajattomia ja kaikille avoimia. Alueelle odotetaan tuhansia kävijöitä.


Yhdessä rakennettava tila, tilaa yhdessä tekemiselle


Roskalavapaviljonki on tarina siitä, kuinka parhaat kaupungit rakentuvat kaupunkilaisilta lähtöisin olevista ideoista ja aloitteista. Vuosi sitten ryhmä toisilleen ennestään tuntemattomia ihmisiä päätti ryhtyä toteuttamaan yhdessä urbaania kyläkulttuuria ja rakentaa Helsingin paraatipaikalle roskasta kaikille yhteisen tilan.

Roskalavapaviljonkirakennus tehdään yhteisvoimin purettujen kohteiden materiaalista ja kierrätetyistä aineksista. Rakennustarvikkeiden, kalusteiden ja muun raaka-aineen kerääminen KoeHelsingissä Kansalaistorilla alkaa 6.8. Kaupunkilaisten toivotaan tuovan paikalle tavaraa ja osallistuvan rakentamiseen. Kaikki ovat tervetulleita mukaan.


Kokeilukulttuuria ja aktiivista kaupunkilaisuutta


Roskalavapaviljongilla järjestetään uusiokäyttöön ja ympäristönsuojeluun kytkeytyviä tapahtumia, puheenvuoroja, työpajoja ja taidetekoja. Festivaalin tapahtumat ovat ilmaisia, ikärajattomia ja kaikille avoimia.

Ohjelma Roskalavapaviljongilla muodostuu erilaisten teemapäivien ympärille. Luvassa on mm. rakentamista, vaatetusta ja ekomuotia, ruokaa ja kaupunkiviljelyä, korjausta, taidetta, vastuullista kuluttamista, kirjoja ja kirjallisuutta, ekologista asumista ja hauskaa ohjelmaa lapsiperheille.

Fiksu AsuminenKuva: Minna Lindfors/ Meidän Harmoniaa

Perjantaina 29.8.2014 Roskalavapaviljongilla on Fiksun asumisen päivä. Kutsumme tapahtumaan mukaan asumisen ja eettisen kuluttamisen asiantuntijoita tuottamaan sisältöä ja ohjelmaa sekä osallistumaan vierailijoina tapahtumaan. 

Ohjelmassa on luvassa tietoa ja esityksiä yhteisöasumisesta, uuden median mahdollistamasta yhteisöllisyydestä, kierrätyssisustuksesta, huonekalujen entisöinnistä ja tuunauksesta sekä ekologisista pintamateriaaleista.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Bloggaajien ja sisustussuunnittelijoiden kirppis. Mukana kirppiksellä on ajankohtaisia ja kiinnostavia bloggaajia.

Paikkavaraukset:

roskalavapaviljonki@gmail.com