perjantai 31. toukokuuta 2013

Paviljonkipäiväkirjasta: Roskalava HKI goes Paviljonki

Kun joku oli heittänyt Facebookin Roskalava HKI -ryhmässä kommentin "Roskalava HKI goes Paviljonki", ideoiden tulva jatkui.

”Todennäköisesti flowlaiset ja kuudesaistilaiset ovat tiedostavaa porukkaa jo muutenkin. Tämä pitäisi saada suuren yleisön (myös tuloeroiltaa heterogeeninen). pariin ja lapsien ulottuville > kasvatusaspekti.”

”Tulee vaan fiilis että onkohan Designmuseon takapihakin vähän kapean porukan juttu.”


”Ulkoilmakonsertti Hakiksen torille!”


”Täydellinen juttu! Tekisin jonnekin Kiasman lähelle, Makasiinien maastoon, niin mahdollisimman monelle menisi viesti.”


”Joo paras paikka on mitä heterogeenisempien virtojen väylillä eli ydinkeskusta. Toisaalta Hakaniemi kans hyvä. Voisin veikata et juhlaviikot ois kiinnostunut kuulemaan tämänkaltaisesta proggiksesta.”



Tikke totesi, että Hakaniemen seutu kangastelee hänellä mielessä paikaksi Paviljongille.

”Ehdotus Kiasman lähistöstä esim. Kansalaisaukiosta on kyllä kans hyvä, Baana ja kaikkea...”

”Harmi, että tätä keskustelua ei voi jakaa omalla seinällä. Sitten, kun jatkatte, laittakaa joku kuva mukaan, niin saa jakaa eteenpäin. Hieno keskustelu ja paljon hyviä ideoita. Itse olen odottanut, milloin jätehuoltoviranomaiset puuttuvat tähän roskalavamenoon siten, että hyvät tavarat kerätään järkevästi talteen. Menetelmiä asian organisoimiseen näyttää jo olevan maailmalla.”

”Tarvitaan ensin todellinen malli täydellisestä kierrättämisestä ja sen tekemisestä hygieenisesti ym. Kustannukset ja kaikki muukin tieto sitten päiväkirjanomaisesti ylös. - - Jos ei keskustasta paikkaa löydy, niin kokeillaan Roihuvuorta. Me täällä niin ollaan ilman kylätaloa. Odotellessa menisi yksi paviljonki harjoitustyönä, vaikka saunarantaan.”

”Miksei ratsastaa Ravintolapäivän tunnistettavuudella? Ehkä voisi tulla jonkinlaisia ongelmia jos tää hanke olisi kytketty esim juhlaviikkoihin (vastuu hygieniasta, mahd ruokamyrkytyksestä jne), mutta raflapäivä voisi olla erillinen proggis joka vaan fyysisesti sijaitsee paviljongin tiloissa tai sen läheisyydessä.”

”Ruuan kanssa on aina oltava hyvin huolellinen ja siihen liittyy omat riskinsä toisin kuin tavaroihin. Sitä paitsi ei kannata paisuttaa tätä asiaa, koska ideoita on helppo heittää, mutta tosipaikan tullen tekijöistä on pulaa.”


Väliin joku harmitteli, että Tampereen taidemuseo nappasi Meri hädässä -muovijäteprojektin, jonka olisi hyvin voinut esitellä myös Designmuseossa. Ja idean suitsutus jatkui.

”Mahtava idea!!! Tälläsessa prokkiksessa olisin ilomielin mukana:)”

”Hieno ajatus!”

”Hieno idea!!!”

”Upeaa!”

”messissä”

”Vapaaehtoinen valmiina!”

”Ilmoittaudun myös vapaaehtoiseksi työvoimaksi!”

” En osaa sanoa ensi vielä vuodesta mitään, mutta eiköhän sitä roudaria tarvita aina. Jos mestoilla niin apuna.”

”Hyvä idea. Nyt vaan tarvitaan primus motor.”


Ja niin Kristiina ”Tikke” Tuurasta tuli ”Roskalava HKI goes Paviljonki” -hankkeemme primus motor – hänenhän idea alun perin olikin.

Tikke takoi kuumaa rautaa laittamalla saman tien sähköpostia Helsingin juhlaviikkojen taiteelliselle johtajalle, joka vastasi, että on erittäin mielellään kuulolla siitä, miten homma etenee.

Muutaman tunnin sisällä idean synnystä mukaan talkoisiin olivat ilmoittautuneet myös Outi Kallio, joka suunnitteli Roskalavapaviljongille logon, ja Reija Wihinen, joka hiukan myöhemmin huomasi yllättäen olevansa hankkeen johtoryhmän jäsen, viestintävastaava ja ohjelmakoordinaattori.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti