tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kattokruunuja jämämuovista


Roskalavapaviljongilla valmistetaan elokuussa kaupungin kaunistukseksi kattokruunuja jämämuovista: risoista leluista, pulloista ja niiden korkeista, keittiövälineistä, kadulta löytyneestä muovisälästä – ihan mistä vaan muovista. 


Muovi on vakava ja valtavan suuri haaste! Sitä on paljon aivan väärissä paikoissa – muun muassa valtavina pyörteinä valtamerissä. Siellä se jauhautuu yhä pienemmiksi palasiksi ja päätyy esimerkiksi kalojen ruoaksi. Itämerikään ei ole ilman omaa muovi- ja roskaongelmaa. Minä, Tikke Tuura, olen ollut keräämässä muovia Suomenlahden rannoilta ja tuon tuota muoviroinaa kattokruunujen materiaaliksi. Luvassa on muun muassa Suomenlinnan ja Pihlajasaaren uimarannoilta kerättyjä metrotyömaiden räjäytysten panoslankoja. – Miten ne ovat mahtaneet uimarannoille päätyä?

Paviljongintekijät ovat jo ottaneet varaslähdön ja alkaneet valmistaa koekappaleita inspiraatioksi paviljongin työpajoille.

Roskalavapaviljongin muoviset kattokruunut ovat silmäniloksi kaupunkilaisille, ja samalla ne muistuttavat muovin viisaasta käytöstä. Muoviin pätevät samat säännöt kuin kaikkeen muuhunkin kuluttamiseen: hanki laadukasta ja kestävää. Kattokruunujen materiaalit ovat juuri sitä päinvastaista: nopeasti rikkoutuvaa, hetken iloa, turhaketta... Jos muovista turhaketta kuitenkin on kertynyt kotisi nurkkiin, tuo huonon omantunnon roinasi meille ja tule kanssamme värkkäämään niistä silmäniloa elokuussa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti