keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Työpajat Tehtaankadun ala-asteella

Paviljonkiporukkamme käväisi 5.-7.5.2014 helsinkiläisellä Tehtaankadun ala-asteella osallistamassa koululaiset erilaisiin kierrätyshenkisiin työpajoihin. Touhuun osallistui yli 300 koululaista ja seitsemän paviljonkilaista.

Ekaluokkalaiset pääsivät osallistumaan ”Taidetta ja tarinoita” -työpajaan, jossa laadittiin mm. lehtileikkeistä suunnitelmia Roskalavapaviljongin varalle ja pantiin alulle sanallisia kierrätystarinoita.

Vitosluokkalaiset laittoivat roskat soimaan ja tokaluokkalaiset kokivat musiikin voimaa soitintyöpajoissa. Nelosluokkalaiset työstivät unelmiaan unelmatyöpajassa ja kolmasluokkalaiset tekivät roskasta designia suunnittelutyöpajassa.

Juhlasalissa valmistettiin kolmen päivän aikana kierrätysmateriaalista (Kiitos, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus!) monenlaista, esimerkiksi pahviputkista rytmisoittimia ja paperista kolmiulotteisia teoksia. Lisäksi visioitiin hylätyille tavaroille uusia käyttösuunnitelmia.

Ja tämä oli vasta alkusoittoa: elokuussa koko Tehtaankadun ala-aste muuttaa hetkeksi Roskalavapaviljongille työskentelemään kierrätyksen ja kierrätystaiteen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti